Sanna

Dags att byta attityd

Publicerad 2013-03-10 23:39:09 i

Kapha: Kärleksfull men morgontrött stöttepelare
Dominerande element: Jord och vatten

Personer som domineras av Kapha är personer som man kan luta sig mot, du är kärleksfull och ofta ett stöd för människor i din omgivning. Du har antagligen lite extra kroppsfett med fin hy och hälsosamt tjockt hår. Du sover tungt och har antagligen svårt att komma upp på morgonen, du försover dig ibland. Som person är du generös, varm och har ett bra förhållande med din familj.
– Är du en kapha så har du elementen jord och vatten naturligt i kroppen, så kryddstark mat är bra för dig eftersom du behöver mer eld, säger Anjum.

Tecken på att du är obalanserad:
Du går upp i vikt, trots att du inte äter mer än vanligt
Du känner dig omotiverad och melankolisk
Du får ofta förkylningar och blir förstoppad
Orsaker till obalans kan vara:
Du är understimulerad och har rört på dig för lite
Du har ätit för fet och tung mat.
Du har sovit för mycket och kanske tagit alltför långa sovmorgnar

Du ska äta: Lätta lagade varma måltider i små portioner och du måste vara noga med att inte äta för mycket eftersom du har lätt för att lägga på dig extra vikt. Personer med kapha behöver inte äta så mycket rött kött eftersom det är tungt och svårt för din mage att smälta. Satsa istället på lätta proteiner som kyckling, kalkon eller vit fisk.

Undvik: Socker, jäst alkohol, friterad mat och mjölkprodukter. Soja-, ris- eller getmjölksprodukter är bättre för dig. Sallader är svåra för dig att smälta och ska bara ätas på sommaren eller under lunchen, då din ämnesomsätning är på topp. Undvik också att använda mat för att varva ner när du är stressad och snacksa inte mellan måltiderna.

Livsstil: Aktivera dig mer, du orkar mer än du tror och behöver träningen för att hålla vikten stabil. Undvik att sitta för mycket på jobbet och ta alltid trapporna när du kan. Sov inte för mycket och undvik att ta tupplurar, försök istället att vakna tidigt. Solen påverkar dig positivt och du gillar värme, på vintern är det bra för dig att bada bastu.

Kommentarer

Postat av: Din trogne kompanjon Natalia talar

Publicerad 2013-03-11 22:26:29

Hur får man reda på vad man är?! Jag vill veta veta veta!

Postat av: Sanna

Publicerad 2013-03-12 10:16:59

Haha Natalia sök på Google på namnet. Man kan va tre olika.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela