Godaste jag har ätit
Bakade en underbar kladdkaka med hallon. Var nog det godaste kladdkaka jag har gjort och ätit!
Ingredienser
2 2 dl socker
2 2 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl kakao
1 1 nypa salt
125 125 g smör
2 2 st ägg
2 2 msk snabbkaffe
2 2 dl färska eller frysta, tinade hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.