Sanna

090505

Publicerad 2009-05-05 12:10:49 i ,

Ghana - Tvåveckor på barnhem

På två till tre veckor hinner man faktiskt göra en hel del! Detta projekt vänder sig till dig som kanske vill prova på volontärarbete eller för dig som vill göra något av värde på semestern. Det passar även bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt i samband med en volontärresa.

Du jobbar som volontär på ett barnhem som ligger i eller i närheten av Ghanas andra största stad Kumasi i Ashantiregionen. Arbetsuppgifterna är många, allt från att byta blöjor och mata de minsta barnen till att leka med de äldre och kanske även hjälpa till med läxläsning.

Du kan även välja att jobba som volontär på ett sjukhus eller en klinik men vi kräver att du har någon typ av utbildning och/eller erfarenhet för detta.

Du provar inte bara på volontärjobb under dessa veckor, du lär även känna kulturen och människorna eftersom du under vistelsen i detta härliga västafrikanska land bor hos en ghanansk värdfamilj. Tiden hos familjen kommer med all säkerhet ge dig många fina och varma minnen.

'

Sydafrika - jobba i en "Big Five Park"

Jobba som volontär med Big 5, otroligt spännande!

I Balule Private Nature Reserve kan du under två veckors tid vistas i den afrikanska bushen. I detta avlägsna område vid utkanten av Krügerparken finns "the big 5" (som syftar på de fem farliga djuren elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard) tillsammans med en mängd andra djur. Reservatet har till uppgift att skapa ett andningshål för dessa djur att leva i sin naturliga miljö. Som volontär kommer du att lära dig vikten av en hållbar ekologisk miljö och hur man gör detta praktiskt i ett land som Sydafrika.

Under din tid i detta projekt kommer du att få lektioner i olika djurarters beteenden, naturvård och ekologi, du kommer också att göra dagliga turer till fots eller i jeep runt reservatet för att studera djuren och hjälpa till att röja i bushen. Parken ligger i närheten av Olifantsfloden, och som namnet antyder finns det många elefanter inom området men även mycket buffel och flodhästar.

Som deltagare i detta projekt bor du tillsammans med andra volontärer på campen inne i reservatet. Där finns elektricitet och rinnande vatten samt swimmingpool och ett utkikstorn där man kan sova under bar himmel. All mat ingår, men du lagar frukost och lunch själv. En dag i veckan åker du in till närmaste ort för att handla och göra andra ärenden.








Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2009-05-05 23:14:55

haha ja självklart :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela