09-06-18
kan bero på olika saker som har hänt ´+ lathet...
Men efter midsommar är det slut med mkt mat och onyttig,
Jag lärde mig mycket av Amanda. Hon har slutat ätit onyttigt. Och hon har gått ner 8 kg ! helt sjukt, Snacka om hur snygg kropp jag skulle ha om jag gick ner 8 kg. Jag skulle väga 53 kg! snacka om den perfekta vikten.
Lite batnings tips:
5 tips vid bantning: |
#1 Drick mycket vatten. |
Frukosten är alltid densamma
En varm dryck utan socker eller med sötningsmedlet aspartam (välj gärna grönt te), en fettsnål yoghurt, en skiva fullkornsbröd eller knäckebröd (alternativt havregryn i naturlig form), minikeso som pålägg och frukt (alternativt färskpressad fruktjuice). Glöm inte att du bör dricka minst 1,5 liter vätska under dagens lopp.
Måndag 1
Lunch
- 150g kalkonkött skuret i tärningar och stekt i en tesked olivolja
- 200g kokta grönsaker - eller potatis
- 1 sockerfri yoghurt eller keso
Middag
- 1 tallrik soppa bestående av valfria färska grönsaker utan potatis
- 2 skivor fettfri kokt skinka
- 1 frukt
Tisdag 2
Lunch
- ½ melon
- 2 skivor bayonneskinka
- haricots verts stekta i 1 matsked olivolja
- 1 frukt
Middag
- gurksallad + sås av minikeso med mynta eller gräslök
- 1 laxkotlett tillagad i folie
- 1 handfull vitt ris
- 1 skiva ananas
Onsdag 3
Lunch
- sparris eventuellt marinerad i lite vitlök
- 1 kalkonschnitzel
- morötter med schalottenlök
- ¼ mango
Middag
- vårsallad med lätt-vinägrett: några sesamfrön
- 1 torskfilé
- ångkokta grönsaker
- ½ banan
Torsdag 4
Lunch
- 200g råkost med lätt-vinägrett
- 150g nötkött
- 1 sockerfri dessert baserad på sojamjölk
Middag
- sallad på rivna morötter med citron
- endiver bräserade i en matsked olivolja
- havregrynsgröt på 150g havregryn
- 1 naturell yoghurt
Fredag 5
Lunch
- kålsallad
- 150g grillade sardiner eller annan fisk
- 1 grillad paprika
- 1 frukt
Middag
- endivesallad
- 1 grillad fläskkotlett (så mager som möjligt)
- 2 ugnsstekta tomater med oregano
- 1 hemmagjord päronkompott
Lördag 6
Lunch
- sjötunga med champinjoner
- 1 kokt potatis
- 1 äpple
Middag
- 1 tomatsallad, ersätt vinägretten med pressad citron
- 80g kycklingfilé
- 1 handfull saffransris
- 1 apelsin
Söndag 7
Lunch
- 1 gaspachosoppa
- 1 spett grillad kyckling med tex. anis
- 100g majs
- 1 skål hallon
Middag
- rivna morötter med nötvinäger
- 125g grillad tonfisk
- ångkokta grönsaker
- 2 kiwi
Måndag 8
Lunch
- ångkokta haricots verts med en potatis
- 80g pepparskinka
- 1 skål fruktsallad
Middag
- linssallad
- 1 sjötungefilé
- ångkokt squash
- 1 skiva färsk ananas
Tisdag 9
Lunch
- purjolök med citronsaft eller valfri grönsak
- 100g lever
- 50g tagliatelle med kryddgrönt
- ett äpple
Middag
- 200g fiskkotlett
- grönsaker efter behag
- 1 liten skål fettsnål keso
Onsdag 10
Lunch
- rädisor
- 1 grillad köttfärsbiff
- haricots verts efter behag
- osötad fruktkompott
Middag
- tomatsallad med max 30g fetaost
- 150g kokt naturell pasta
- ångkokt squash efter behag
- 2 skivor färsk ananas
Torsdag 11
Lunch
- grönsallad
- ett grillat kycklinglår
- grönsallad efter behag
- 1 päron
Middag
- 1 sallad med havskräfta
- Några tunna skivor ost
- 40g fullkornsbröd
- 1 apelsin
Fredag 12
Lunch
- gurksallad med en liten burk tonfisk (naturell), citron eller en tesked olivolja
- auberginer stekta i en tesked olivolja och vitlök
- 1 naturell yoghurt
Middag
- 2 råa morötter med lättkesella
- ångkokt brysselkål med citronsaft och gräslök
- 2 potatisar i folie med en klick smör
- 1 apelsin
Lördag 13
Lunch
- grönsallad
- 150g valfri fisk
- 200g ångkokta endiver
- plommon
Middag
- 2 råa morötter
- 150g fisk tillagad i folie
- 150g kokt naturell pasta med hemmagjord tomatsås
- 1 skiva ananas
Söndag 14
Lunch
- tomatsallad
- 1 skiva rökt lax med rostat bröd
- en fettsnål yoghurt
Middag
- 1 grönsallad
- 2 stekta ägg ev. med curry
- ½ skiva valfritt bröd
- 1 frukt
frokensanna